De Bakkerij

Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en vijftien jaar geleden opnieuw.

Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er ook komen werken. Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is dat het werk zo afwisselend is. “Je werkt met een natuurproduct en je kunt er zoveel kanten mee op. Met water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen,” zegt hij. Ronald vult aan: “Het experimenteren met verse producten doe ik het liefst. Inspiratie opdoen bij anderen en daarmee weer nieuwe dingen bedenken, zoals gebak met mango, bosbes of abrikoos. Ik vind het ook mooi dat we een familiebedrijf zijn.” De broers doen alle voorkomende werkzaamheden, maar hebben wel allebei hun specialiteit. Willem heeft een voorkeur voor het bakken van brood en Ronald doet het liefst banket. Zo vullen ze elkaar mooi aan.

Verbouwing: Het assortiment van de bakkerij wordt eveneens uitgebreid. Nieuw is het desembrood dat Bakkerij Timmer gaat bakken. “Hiermee onderscheiden we ons van brood uit de supermarkt. We krijgen een ‘gezonde hoek’ in de winkel,” zegt Willem Timmer, “die staat straks vol met allerlei natuurproducten en brood met diverse gezonde toevoegingen. Goed voor mensen die bewust willen eten of met allergieën te maken hebben.” Het bedrijf heeft een nieuw logo, de rood-witte tinten maken plaats voor antraciet en hazelnootbruin. De broodautomaten aan de buitenzijde zijn verdwenen, daarvoor in de plaats komt een vers belegde broodjes-vitrine in de winkel. Bij de verbouwing is voor het raam ruimte gemaakt voor een tafel met krukken, zodat de klanten desgewenst een kopje koffie met een vers belegd broodje kunnen gebruiken. “Daar is vraag naar,” zegt Ronald, “mensen op doorreis vragen vaak of we koffie hebben. Nu kunnen we dat bieden met ons ‘coffee-to-go’-concept.” Softijs wordt eveneens een nieuw product in de bakkerij, straks kan iedereen in de zomer een lekker ijsje halen bij Bakkerij Timmer.

Voor de verbouwing:   

 

Na de verbouwing: